Fa una dies vaig veure una foto d’una “red lentil soup” preciosa i em van venir ganes de fer-ne. Vaig preguntar a la noia la recepta i no ha volgut donar-me-la així que res, he llegit moltes he agafat d’aquí i d’allà i som-hi.
Aquesta és la foto i estava publicada al IG de la Lea Bowls. de fet vaig intentar contactar ella via mail però no va contestar i la fotografia la va esborrar a les poques hores de veure-la. Així que… m’he inventat la recepta!
Les mandonguilles de la foto de la Lea han de ser falafels. Les te a moltes altres fotografies i a totes diu que ho són. Ens ho creurem doncs i partirem d’aquesta premisa. D’altra banda tampoc tinc llenties vermelles. Quin desastre!
Què necessito?
La recepta està feta amb la Monsieur Cuisine Plus però podeu adaptar-la a altres trastets.
Ingredients
- mig pebrot vermell
- una ceba
- 2 alls
- 4 pastanagues
- oli
- 1 tb de comí
- 1tb de tandori
- 1 tb de grammasala
- 2 tb de pasta de tomàquet
- 2 cups de caldo de pollastre
- 1/4 de cup de tomàquet fregit de pot (millor natural)
- 1tb de gingebre
- Sal
- 1 cup de llet de coco
Pas a pas
- A NIT ANTERIOR: posar 2 cups de llenties pardines seques a remull
- Sofregir el pebrot, la ceba, els alls i les pastanagues amb oli a la MCP (programa reahogar, 7 minuts, 120 graus). Abans de posar el programa reahogar farem un cop de turbo.
- Afegir 2 cups de llenties remullades, 1 tb de comí, 1tb de tandori, 1 tb de grammasala, 2 tb de pasta de tomàquet i 2 cups de caldo de pollastre a la MCP (60minuts, 100 graus, velocitat 1)
- Als 40 minuts des del pas 3, afegim el tomàquet de pot, el gingebre i la llet de coco i pugem a velocitat 2.
Truquis
- Podeu afegir més líquid per donar-li la textura que vosaltres vulgueu
- Els darrers 30 segons podeu fer pujada progressiva de velocitat per a que quedi tot triturat
- Si no teniu llenties remullades podeu fer servir les de pot i reduir la cocció a 30 minuts. No quedará tan bo però us pot treure d’un embolic.
- Si no us atreviu amb la llet de coco (té un gust especial) podeu probar amb llet normal o derivats. El coco li ha donat un gust increïble però t’ha d’agradar.