Les formigues pujant a l’arbre

Quan era petita anavem a un restaurant Xinès (el millor que recordo) i sempre demanàvem “Las hormigas suben del arbol” . He buscat, remenart, m’han ajudat (i molt! Gràcies!), he tornat a buscar i per fi he trobat com fer-ho! I és molt més fàcil del que us penseu

Formigues pujant a l’arbre o Mǎyǐshàngshù (en xinès simplificat: 蚂蚁 上 树, xinès tradicional: 螞蟻 上 樹, pinyin: mǎyǐ Shang shù) és un plat molt popular de la cuina de Sichuan (a la Xina). La peculiaritat d’aquest pla és la carn picada (o tallada a trossos ben petits) cuinar amb salsa i fideus de soja. El nom del plat el donen els trossets petits que s’enganxen als fideos i poden semblar formigues.

Mentre buscava la recepta en vaig trobar moltes amb els ingredients originals però els fideus es presentaven des del principi al wok. El record que tinc és de la carn caient de la jerra damunt dels fideus i el soroll del CRECRECREC dels fideus. I això és el que buscava.

Us deixo les dues receptes que he trobat (amb ajuda) on s’explica com s’aconsegueixen les dues textures de la recepta

I aquí receptes originals més fidels

I com sempre, aquí us deixo la meva!

Què necessito:

Monsieur Cuisine Plus (o processador d’aliments), wok, paella

Ingredient

  • 6 salxixes (o carn picada)
  • mig pebrot vermell
  • mitja ceba
  • 3 pastanagues
  • 6 cols de Brussel·les
  • espècies de wok
  • soja negra (la densa)
  • caldo de pollastre
  • aigua
  • fideus de soja
  • oli per fregir

Pas a pas

  1. Posar a escalfar l’oli. Quan estigui molt calent fregirem els fideus de soja i els deixarem escòrrer damunt de paper de cuina.
  2. Posem les salxixes a la Monsieur Cuisine Plus i les deixem ben petites amb cops de turbo. Posem la carn al wok
  3. Fem el mateix amb les verdures i les posem al wok
  4. Fregim la carn i les verdures amb poc oli
  5. Quan estigui tot daurat afegim dues cullerades de soja negra, 250 ml de caldo de pollastre, les espècies i 250 ml d’aigua i deixem que tot fagi xup-xup.
  6. Amb la salsa i la carn ben calenta procedim a posar la barreja damunt dels fideus fregits i ja ho tenim!

Podeu fer servir les verdures que vulgueu, la carn que més us agradi.. qualsevol barreja és bona! Busqueu el gust que més us agradi i tunejeu aquesta recepta!

Truquis

Vigileu a l’hora de fregir els fideus! Han trigat segons en fer-se. Ho he intentat gravar i mentre ho feia se m’han cremat! És important que els Pareu bé. Dins del paquet venen els fideus molt enganxats. Cal separar-los amb cura.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s